Όταν ένα βιβλίο γίνεται πηγή έμπνευσης…

29340754_10155668025048547_671962494_n

23 Mar Όταν ένα βιβλίο γίνεται πηγή έμπνευσης…

Όταν ένα βιβλίο γίνεται πηγή έμπνευσης, πειραματισμού, δημιουργίας, παιχνιδιού, χαράς, σημαίνει ότι η στιγμή που το συναπαντήσαμε ήταν η σωστή. Ο Hervé Tullet εμπεριέχει όλα τα παραπάνω στο βιβλίο του “Ένα βιβλίο με ήχους”.

Ένα βιβλίο στο οποίο η φωνή αρέσκεται στα παιχνιδίσματα του συγγραφέα και δίνει πρόσβαση εφαρμογής στη βιωματική μάθηση και πράξη.

Τελικά, τι χρειαζόμαστε για να μπορούμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα μέσα από τη φωνή και το τραγούδι μας;

Τα παιδιά μετά την εφαρμογή ποικίλων δραστηριοτήτων, όπου το σώμα, η νόηση και το συναίσθημα συνεργάζονται αρμονικά, καταφέρνουν να ενδυναμώσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τον εαυτό τους. Βασικός  στόχος είναι να αρχίσουν να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία τη φωνή τους, να  πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασής της.

Τα παιδιά παίζουν παιχνίδια με τη φωνή και τους χρωματιστούς κύκλους. Παίζουν και αλληλεπιδρούν με μουσικές έννοιες, με υλικά όπως οι μελωδικές καμπάνες που  χρησιμοποιούνται συνδυαστικά. Εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους μέσα από τους ήχους της φωνής και αποτυπώνουν σε χαρτί με χρώματα όλα όσα ζουν.

Η παραπάνω μουσική εμπειρία μας δίνει την ευκαιρία να βιώσουμε ολοκληρωμένα στις τρεις διαστάσεις το ταξίδι των ήχων, νέες προκλήσεις που μας ενεργοποιούν το αίσθημα της πληρότητας και την ευκαιρία να μας  γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα! Καλή συνέχεια…..

#musiceducation #preschoolmusic #iliaxtidaschoolcorfu #musicalspirals #spiralingmusic #soundslikeus #learningthroughmusic #intheflowofmusic

Γράφει η Κατερίνα Κορακιανίτη