ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

27042954_10210678211527830_1827069197_n

22 Jan ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

“Μαθαίνω να αγαπώ τη μουσική……μαθαίνω να αγαπώ εμένα ρέοντας μαζί με τους άλλους”

Η τέχνη της μουσικής καλλιεργεί, ενισχύει, ομορφαίνει την ύπαρξη του ανθρώπου. Πρόκειται για μια γλώσσα κοινή, παγκόσμια, που συνδέει και ενώνει τους ανθρώπους ανά τους αιώνες σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης. Η νόηση, το συναίσθημα και το σώμα συνεργάζονται ώστε να συνδημιουργήσουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα.

Το παιδί από τη στιγμή της γέννησής του είναι «μουσικό», φέρει τη μουσικότητα που αυτήν αφυπνίζουμε, ενεργοποιούμε και αναπτύσσουμε ο καθένας μέσα από τον ρόλο που έχει αναλάβει. Οι μουσικές δραστηριότητες, όπως το τραγούδι, ο ρυθμός – κίνηση, η χρήση μουσικών οργάνων ρυθμικών και μελωδικών, η ακρόαση και αργότερα η μουσική ανάγνωση και γραφή, πραγματοποιούνται μέσα από το παιχνίδι, και στόχο έχουν:

  • Την επικοινωνία, τη σύνδεση και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών της ομάδας.
  • Την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων τους, την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, δοκιμάζοντας νέους τρόπους έκφρασης.
  • Την απόκτηση της εικόνας του εαυτού τους συνυπάρχοντας και συνδημιουργώντας με τα παιδιά της ομάδας τους.
  • Την καλλιέργεια της φυσικής, συναισθηματικής και πνευματικής υπόστασή τους.

 

Να συνεχίσετε να τραγουδάτε, να χορεύετε, να γελάτε, να παίζετε και να δημιουργείτε μουσική μαζί με τα παιδιά, για να βιώνετε τη χαρά και την ευχαρίστηση στην κάθε σας κοινή στιγμή.

Γράφει η Κατερίνα Κορακιανίτη