Δημιουργώ «ροή» σε κάθε μουσική εμπειρία.

27994720_10155575474338547_1230636584_n

15 Feb Δημιουργώ «ροή» σε κάθε μουσική εμπειρία.

Η εμπειρία της ροής είναι στενά συνδεδεμένη με το συναίσθημα της πληρότητας και της απόλαυσης. Στην καθημερινή ζωή αναζητάμε δράσεις που να μπορούν να μας προσφέρουν ευκαιρίες για βαθιά συγκέντρωση και ευχαρίστηση, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και αβίαστη προσφορά της ενέργειας του καλύτερού μας εαυτού.

Η εμπειρία της ροής είναι κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης, που μπορεί να συμβαίνει σε κάθε τι με το οποίο καταπιανόμαστε. Επιτυγχάνεται περισσότερο όταν επιλέγουμε δραστηριότητες που έχουν κανόνες, ξεκάθαρους στόχους, με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα οδηγήσουν σε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Το παιδί από τα πρώτα χρόνια της ζωής του λαμβάνει ερεθίσματα και πληροφορίες, που το βοηθούν να οικοδομήσει σταδιακά την εικόνα του εαυτού του και του κόσμου που το περιβάλει. Η μουσική αγωγή γίνεται το εργαλείο για να ανακαλύψει, να δημιουργήσει, να νιώσει, να εξελίξει, να θεραπεύσει. Η εμπειρία ροής γίνεται το χαλί που φιλοξενεί και υποστηρίζει τη δράση, γίνεται ο δρόμος που οδηγεί σε μία διευρυμένη συνειδητότητα, σε έναν περισσότερο σύνθετο και ώριμο εαυτό.

Δημιουργούμε ροή αφουγκράζοντας, τροφοδοτώντας, συντροφεύοντας, υποστηρίζοντας κάθε στάδιο της σπειροειδούς μουσικής εξέλιξης της προσωπικότητάς μας. Δημιουργούμε ροή διότι νιώθουμε να επιπλέουμε στο χρόνο τον άχρονο, να συγκεντρωνόμαστε βαθιά, αβίαστα χωρίς κανείς να μας διαταράζει για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας!

Γράφει η Κατερίνα Κορακιανίτη